2013-05-11

Kardemmummakaka, Mjuk pepparkaka och Prästgårdens pepparkaka

Det här recepten faxade vi till Jenny när hon var i New Mexico 

Kardemummakaka
2 ägg
2 dl socker
50 g smör/margarin
1 dl mjölk/vatten
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)
Hit alltså en vanlig sockerkaka
1-2 msk stött kardemumma som blandas i mjölet.

Vispa ägg och socker vitt. Smält smör och slå i mjölken/vattnet och låt det koka upp. Rör hastigt ner den heta smörmjölken i äggsmeten. Häll i mjölet som blandats med bakpulver, (vaniljsockret) och kardemumman.

Grädda genast i 175°C i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter

Mjuk pepparkaka
Samma recept som ovan, men uteslut vaniljsockret och blanda i stället i:
2 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk malda kryddnejlikor 
ev kardemumma

Prästgårdens pepparkaka
100 g smör
2 ägg
1,25 dl socker
1,5  dl grädde/gräddfil
1,5 tsk ingefära
1,5 tsk malda kryddnejlikor
2 tsk kanel
2,75 dl vetemjö
2 tsk bakpulver

Grädda denna kaka i 200°C i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar