150 g margarin
3/4 dl strösocker
3 msk honung
1½ dl fint skurna fikon
50 g hackad ljus blockchoklad
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rör margarin + socker+ honung
Blanda ned allt det andra
Knåda degen och dela i 3 delar
Rulla ut i 3 längder
Skär i ca: 3 cm breda snitt efter bakningen.
175°C i ca: 10 min
3/4 dl strösocker
3 msk honung
1½ dl fint skurna fikon
50 g hackad ljus blockchoklad
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rör margarin + socker+ honung
Blanda ned allt det andra
Knåda degen och dela i 3 delar
Rulla ut i 3 längder
Skär i ca: 3 cm breda snitt efter bakningen.
175°C i ca: 10 min
Detta är grundreceptet. Inga-Britt skriver att hon är inte så noga med vägningen så jag brukar få ta i lite mer mjöl men det känner du när degen känns bra. Gräddningstiden kan också variera. De ska vara lätt ljusbrun och börja spricka lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar