Ca 20 st
250 gr rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver
1,5 tsk bakpulver
Fyllning:
1 – 2 dl hallonsylt
Hallonsylten kan bytas ut mot t.ex. blåbärs- eller körsbärssylt eller mot en dumlekola.
Rör det mjuka smöret och sockret poröst. Arbeta in vetemjöl blandat med marsanpulver och bakpulver. Rulla ut till en längd och dela den i ca 20 bitar. Forma bullar och lägg i pappersformar. Gör en större fördjupning i varje bulle och lägg i en klick sylt (eller en dumlekola).
Grädda i mitten av ugnen i 175˚C i ca 15 minuter.
Jättgoda när Ulla bjöd på dem och jättegoda när jag provade receptet!
2010-11-13
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar