4 fläskkotletter (går bra med lamm eller kalv också)
smör
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl grädde
1 köttbuljongtärning
3 kvistar färsk rosmarin
1 msk balsamvinäger
1,5 dl russin
1,5 dl skalad mandel
Skala och hacka vitlöken och fräs den i smör. Tillsätt mjölet utrört i vattnet, grädden, buljongtärning, rosmarin, balsamvinäger, russin och mandel (hel). Låt såsen koka upp. Späd den med vatten om den blir för tjock.
Stek kotletterna i smör i en stekpanna i 2-3 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg kotletterna i såsen och låt dem puttra några minuter.
Jättegott!
2010-05-13
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar