Ännu ett urklippt från okänd tidning
400 g pasta
(ex penne)
Smör
Olivolja
3
vitlöksklyftor tunt skivade
1 stor påse
spenat (200g)
8 små goda
tomater
½ dl riven pecorino
Muskot,
nyriven
1 mozzarella
svartpeppar
Sätt på
pastavattnet
Hetta upp
smör och olja i en stekpanna, Tillsätt vitlök och stek under omrörning tills vitlöken precis
mjuknat. Lägg i spenaten och låt den mjukna lite lätt. Skär tomaterna i halvor
och låt dem puttra medan pastan kokar.
Riv över
pecorino och muskot.
Låt pastan
rinna av, men spara lite av kokvattnet.
Blanda pasta
och spenat med kokvattnet.
Lätt upp på
tallrikar och slit mozzarellan i bitar och fördela.
Peppra och
riv över lite extra pecorino.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar