Servera kakan med kardemummagrädde eller kackade valnötter. Det går också bra att njuta av kakan precis som den är. Eventuellt kommer receptet från Tasteline men har gjort några ändringar för att det ska passa mig bättre...
3 dl
strösocker
2 ägg
2 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 g
smör/margarin
2 dl
vetemjöl
Garnering
1 msk
florsocker
Sätt ugnen
på 175°C varmluft
Smörj en
rund bakform på ca 20 cm i diameter och pudra över lite vetemjöl.
Rör ihop (vispa INTE) strösocker med ett ägg i taget - rör sedan ner
kakao, vaniljsocker och salt. Rör därefter ner smält smör och blanda i vetemjölet
till sist.
Bred ut
smeten i bakformen.
Grädda mitt
i ugnen i ca 20 minuter (17?). Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar