Som bas har jag använt Leilas hallongrottor
16-20 stycken
16-20 stycken
250 gram rumstempererat smör
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljpulver
4 ½ dl vetemjöl
16-20 tsk ekologisk hallonsylt
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljpulver
4 ½ dl vetemjöl
16-20 tsk ekologisk hallonsylt
Vispa smör, strösocker, vaniljpulver och bakpulver med en elvisp i en bunke.Tillsätt vetemjölet, blanda väl. Dela upp degen i 20 formar, kyl gärna degen något så går det enklare att göra lika stora bollar i varje form. Gör en fördjupning i varje form och klicka i hallonsylt.
Grädda i ugnen i ca 20 min på ca 200°C
Grädda i ugnen i ca 20 min på ca 200°C
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar