Receptet kommer från ”Vardagsakuten”och är som vanligt ett urklipp...
6 dl kokt
ris
1 msk olja
500 g
nötfärs
1 finhackad
gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 tärnade
röda paprikor
½ tsk sambal
oelek (mer eller mindre efter egen smak)
1 tsk salt
1 tsk
svartpeppar
2 dl hackad
persilja
Till serveringen
4 ägg
1 msk olja
½ tsk
flingsalt
½ tsk
svartpeppar
Stek
köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg. Sänk värmen och lägg i
lök, vitlök, paprika och smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
Tillsätt
riset och stek tills det är varmt. Vänd ner persilja.
Stek äggen i
olja. Salta och peppra.
Tror det
skulle vara gott med en rå äggula också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar