2015-01-01

Stekt ris med köttfär



Receptet kommer från ”Vardagsakuten”och är som vanligt ett urklipp...

6 dl kokt ris
1 msk olja
500 g nötfärs
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 tärnade röda paprikor
½ tsk sambal oelek (mer eller mindre efter egen smak)
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 dl hackad persilja

Till serveringen
4 ägg
1 msk olja
½ tsk flingsalt
½ tsk svartpeppar

Stek köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg. Sänk värmen och lägg i lök, vitlök, paprika och smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
Tillsätt riset och stek tills det är varmt. Vänd ner persilja.
Stek äggen i olja. Salta och peppra.
Tror det skulle vara gott med en rå äggula också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar