Ett recept mor Agda skrivit av. Vet inte säkert vilken Märta receptet kommer ifrån då hon kände flera med det namnet. Har skannat in receptet så jag ska komma ihåg att det är "hennes" Kärleksmuffins eller som vi kallade dem "Kramforskakan" fast då var det ju alltid kokos ovanpå, vad jag kan komma ihåg.
2 ägg
2 kkp socker
1 kkp mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk vanilj
2 tsk bakpulver
1 tsk kakao
150 g smält smör
Glasyr
2 hg florsocker
5 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 msk smält smör
Vispa ägg och socker. Smält smöret och blanda ner en kopp mjölk.
Blanda vetemjöl med bakpulver, vanilj och kakao.
Rör om. Slå smeten i en form 30-40 cm.
Grädda i 200ᵒC i 20 minuter. Tag ut kakan.
Blanda glasyren: florsocker, kaffe och kakao. Rör i smör.
Bred glasyren över kakan och strö över strössel eller kokos.
Skär 4-kantiga rutor.
2 ägg
2 kkp socker
1 kkp mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk vanilj
2 tsk bakpulver
1 tsk kakao
150 g smält smör
Glasyr
2 hg florsocker
5 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 msk smält smör
Vispa ägg och socker. Smält smöret och blanda ner en kopp mjölk.
Blanda vetemjöl med bakpulver, vanilj och kakao.
Rör om. Slå smeten i en form 30-40 cm.
Grädda i 200ᵒC i 20 minuter. Tag ut kakan.
Blanda glasyren: florsocker, kaffe och kakao. Rör i smör.
Bred glasyren över kakan och strö över strössel eller kokos.
Skär 4-kantiga rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar