2010-07-28

Myslibröd från Öland

2,5 dl mjölk
2 dl mysli
50 g smör/margarin
2,5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk honung
5 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl

Koka upp mjölk, mysli och smör/margarin i en kastrull. Låt svalna till 37˚C.
Rr ut jästen i vattnet i en bunke. Blanda i mysliblandningen, salt, honung och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i 18 bitar. Rulla ut dem till bollar. Lägg dem ganska tätt på två smorda (eller bakplåtspapper)plåtar. Nagga med en gaffel. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 225˚C.
Gädda i mitten av ugnen 12-15 minuter eller tills brödet har fått fin färg.
Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar