2010-07-11

Marängtårta med jordgubbar och fläderkräm

Marängbotten:
3 äggvitor
1,5 dl socker
Fläderkräm:
3 äggulor
1 msk Maizena
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl flädersaft

Vispa äggvitorna till hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa tillen fast maräng. Fyll en spritspåse med marängen och spritsa ut i en cirkel. Grädda mitt i ugnen i ca 100 grader i ca 1 1/2 timme.

Rör ihop äggulorna med majsstärkelsen i en kastrull. Tillsätt grädde och flädersaft. Låt krämen koka upp. Sjud försiktigt på svag värme i någon minut tills den tjocknar. Vispa hela tiden och ta sedan av från värmen. Låt svalna. Ställ krämen i kylen tills den kallnat helt.

Bred fläderkrämen över marängbotten. Rensa jordgubbarna, skär dem i skivor. Garnera tårtan med jordgubbarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar