2010-07-12

Fruktpaj från Åsas svärmor

Paj:
200 gram smör / margarin smältes och blandas med 5 dl mjöl, 3 krm bakpulver och 1/2 dl socker .
Tryck ut i pajformen och grädda i 200˚C i 15-20 minuter.

Kräm:5 dl crème fraiche (den feta) blandas väl med 11/2 msk vaniljsocker och 2 dl florsocker. Bred ut i pajskalet.

Garnera med valfri frukt, t.ex. banan, kiwi, vindruvor, hallon osv.

Glasyr:
Koka 2 dl aprikosmarmelad med 3-4 msk vatten . Låt svalna och bred sedan detta över frukten . Ta gärna brödpenseln till hjälp.

Pajen kan med fördel göras dagen innan servering, då den blir godast av att stå och "safta" till sig.

Undrar vilken Åsa det är som bidragit med receptet till mig 2006.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar