2010-07-12

Lemoncello

2 st citroner
2 dl sockerlag (1 del vatten och 3 delar socker)
4 dl okryddat brännvin

Skala bort citronens ytterskal. Använd gärna en osthyvel. Var noga med att inte få med det vita bittra innerskalet.

Lägg skalet i spriten och dra upp till 3 timmar (Eva tar alltid 3 timmar).

Pressa saften ur citronerna. Akta så att inget fruktkött kommer med.

Sockerlagen blandas och kokas tills den blir klar (som vatten). Låt den svalna. Tänk på att den stelnar snabbt vid kyla. Stelnar den så värm upp den igen och svalna.

Sila bort skalen från spriten.

Blanda sprit med sockerlagen och citronsaften.
Du har nu 7-8 dl Lemoncello.

Servera din Lemoncello direkt från frysen
i ett litet vackert glas på fot.

Receptet är från Eva...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar