2010-07-12

Äppel & valnötskaka

Ca 12-16 bitar
Ugnstemp: 175° C


2 dl vetemjöl
½ dl flytande matolja
4 ägg
2 dl socker
1 dl krossade valnötter
1 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
1 tsk bikarbonat
3 st äpplen (helst syrliga) i tärningsformer
½ tsk salt

Vispa ägg, socker och vanillinsocker pösigt i en separat skol sedan tillsätt matoljan. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret, salt och bikarbonat. Tillsätt mjölblandningen i vispade ingrediensen och rör försiktigt. Häll i äppeltärningar och valnöten och blanda ihop. Häll blandningen i en rund form och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45-60 min. Servera med vaniljsås och glass.

Hittade detta recept i ett mail till mig själv... undrar varifrån det kommer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar