2010-12-15

Juicepress

Vet hur svårt det är att hitta när man behöver manualen. Här finns den.


Lite kom ihåg:

Kör inte juicern längre än 40 sekunder åt gången när du pressar mycket råvara, och låt den svalna efteråt.

Ananas, rödbetor, selleri, äpplen, gurkor, morötter, spenat, meloner, tomater, granatäpplen, apelsiner och vindruvor är särskilt lämpliga att köra i juicepressen.

De flesta frukter och grönsaker behöver inte skalas, det behövs bara för sådana med tjockare skal som apelsiner, ananas och råa rödbetor.

Stärkelserika frukter som banan, papaya, avokado, fikon och mango lämpar sig inte för juicern - använd istället matberedare, mixer eller mixerstav om du vill göra juice av sådana frukter.

Blad och bladskaft av t.ex. sallad kan också köras i juicepressen.

Frukt/grönsak - pressningshastighet
Ananas - hög
Aprikos - låg
Blåbär - låg
Brysselkål - låg
Fänkål - låg
Hallon - låg
Kiwi - låg
Melon - låg
Morot - hög
Nektarin - hög
Persika - hög
Päron - hög
Rödbeta - hög
Selleri - låg
Tomat - låg
Vitkål - hög
Äpple - hög

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar