Åt jättegoda "inlagda morötter" på Skafferiet i Lidköping. Måste prova - men tror de var inlagda med vinäger kanske...
2 morötter
Lag
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
30 g färsk ingefära
1 kanelstång
Hacka ingefäran och kanelstången i lagen och koka upp.
Skiva morötterna fint.
Slå över den heta lagen och låt stå för kallna.
Bör nog stå i kylskåpet ett tag innan de är färdiga.
2 morötter
Lag
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
30 g färsk ingefära
1 kanelstång
Hacka ingefäran och kanelstången i lagen och koka upp.
Skiva morötterna fint.
Slå över den heta lagen och låt stå för kallna.
Bör nog stå i kylskåpet ett tag innan de är färdiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar