2014-02-09

Violas goda sill - Brantevikssill

1 kg sillfilé

Lag
1 dl ättika (24%)
7 dl vatten
1/2 dl salt

Kryddblandning
2 hackade gula lökar
3 hackade röda lökar
2-3 msk citronpeppar
3 msk krossad kryddpeppar
2 mak krossad vitpeppar
2 smulade lagerblad
1 stor knippa hackad dill
4 dl strösocker

Dra skinnet av sillfiléerna.Varje filé blir då två mindre. Lägg dessa i lagen och låt stå 1 dygn på sval plats.
Ta upp filéerna och låt dem rinna av. Blanda den hackade löken, kryddorna och dillen. Häll till sist ner sockret och rör snabbt om. Ingen vätska ska tillsättas! Inläggningen vattnar sig och efter några timmar ligger sillfiléerna i en lag.
Varva sillfiléerna och kryddblandningen i en hög glasburk. Avsluta med ett lager av kryddblandningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar