Hittat detta recept instoppat i en bok "konservera! från Konsum Kooperativa.
Receptet är skrivit på baksidan av en familjeinbjudan till familjesamkväm lördagen den 27 februari 1960 och anmälan skulle lämnas till pastor Frejborn i Karlshamn.
Undrar om Hulda eller någon annan bakade denna tårta till festen.
Receptet är skrivit på baksidan av en familjeinbjudan till familjesamkväm lördagen den 27 februari 1960 och anmälan skulle lämnas till pastor Frejborn i Karlshamn.
Undrar om Hulda eller någon annan bakade denna tårta till festen.
Tårta
2 ägg
drygt 1 ½ dl socker
50g smör
100g sötmandel
2 medelstora kokta potatisar
Garnering
1 burk annans i skivor
Skålla mandel och mal den två
gånger. Rör smöret vitt och blanda ner mandeln.
Vispa äggen med sockret vitt och
pösigt.Riv den kalla potatisen i mandelblandningen och blanda ner i smeten.
Smörj och bröa formen och grädda
kakan i 175ᵒC 40-45 minuter. Kallnas.
Om man vill kan man koka en lag på ananasspadet,
vatten och socker och gelatin (2dl spad o vatten, ½ dl socker och 3 blad gelatin)
Garnera kakan med halva
ananasskivor. Häll det kalla geléet över kakan och ställes kallt.
Annars kan man garnera med grädde
och ananasskivor eller cocktailbär.
Måndag Karlshamn d 22/2 1960
(bakledig!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar