2 ägg
2 dl rapsolja
3 dl socker
5 dl riven squash eller zucchini
3 dl mjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad avlång bakform.
Grädda kakan i ca 45 minuter på 175ºC (gräddade lite över en timme och kakan fortfarande lite kladdig - men mycket god).
Låt kakan kallna under formen.
Gjorde inte någon glasyr utan delade och stoppade i frysen för kommande behov ;-)
Glasyr
100 g Philadelphiaost
50 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa ost och smör smidigt och rör ner flor- och vaniljsocker.
Vispa till en len glasyr.
Bred glasyren över kakan innan servering.
Recept publicerat tisdag 16 februari 2010 kl 15.00
2 dl rapsolja
3 dl socker
5 dl riven squash eller zucchini
3 dl mjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Vispa ägg, olja och socker. Rör ner riven squash (jag tog bort kärnorna och skalade den innan jag rev).
Häll smeten i en smord och bröad avlång bakform.
Grädda kakan i ca 45 minuter på 175ºC (gräddade lite över en timme och kakan fortfarande lite kladdig - men mycket god).
Låt kakan kallna under formen.
Gjorde inte någon glasyr utan delade och stoppade i frysen för kommande behov ;-)
Glasyr
100 g Philadelphiaost
50 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa ost och smör smidigt och rör ner flor- och vaniljsocker.
Vispa till en len glasyr.
Bred glasyren över kakan innan servering.
Recept publicerat tisdag 16 februari 2010 kl 15.00
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar