2014-12-15

Kexchoklad 2014


Hittat receptet på Tidningen Hembakat men ändrat lite på det...bland annat för att jag såg hur J&T gjorde (och för att Odense Nougat säljs i bitar med 250 g).

125 g nougat (Odense)
100 g mjölkchoklad (Odense 36%)
ca 20-40 st smörgåsrån

Garnering
ca 200 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
½ msk rapsolja
  
Smält nougaten och chokladen tillsammans över vattenbad.

Pensla ganska mycket av chokladblandningen på tre smörgåsrån. Lägg dem ovanpå varandra med chokladsidan uppåt och lägg sist på ett fjärde rån. Upprepa samma procedur med de övriga rånen. Låt dem ligga i kylen tills chokladen har stelnat. Kom på att det inte ska vara allt för snålt med choklad på rånen.

Skär de chokladfyllda rånen i sex delar.

Garnering
Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan. Pensla eller doppa kexen i chokladen. Undersidan behöver inte täckas med choklad. Lägg dem på en skärbräda täckt med bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar