2014-12-10

Banankolapaj - Banoffeepaj - Bananpaj

Receptet kommer från Hembakat men fixat lite med det.. 
(6 port)
1 burk kondenserad mjölk, sockrad / 1 burk kokad och sockrad kondenserad mjölk
100 g smör
200 g Digestivekex

Fyllning
2 bananer
dulce de leche (Kolakräm från den kondenserade mjölken)
4 dl vispgrädde
(1 dubbel Daim, 56 g)

Ta bort etiketten från burken med kondenserad mjölk och lägg den oöppnad i en stor kastrull. Fyll på med vatten, burken ska vara täckt hela tiden. Koka den i 2–3 timar beroende på hur tjock du vill ha krämen. Går att byta ut mot färdigkokt...

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen till små smulor med en mixer eller i en matberedare. Blanda smulorna med smöret. Smörj pajformar, ca 10 cm i diameter. Det går också bra att använda en stor form, ca 24 cm i diameter. Tryck ut blandningen i formarna och grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna.

Skiva bananerna och lägg dem i ett jämnt lager på botten och bred den färdigkokta kolakrämen på bottnarna.
Vispa grädden medelhård (och hacka Daimen). Spritsa eller skeda på grädden (strö över Daimen) och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar