Receptet som följde med stämpeln (men hittade receptet hos Rebecca Bakes Cakes:
250 g smör
140 g strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
300 g vetemjöl
1 äggula
2 tsk vaniljessens
Blanda socker, salt, bakpulver och vetemjöl.
Skär smöret i små bitar och blanda tills den blir smulig.
Blanda i vanilj och äggula så degen blir mjuk.
Kyl degen en timme.
Ta en bit av degen och rulla till en boll (stor som en golfboll står det i receptet, men gärna mindre tycker jag - ca 20 g verkade bra). Platta till bollen så mycket som möjligt och stämpla. Kom ihåg att mjöla bakbordet och stämpeln. (kan kanske fungera med florsocker också ...) Jag tog sedan ett glas för att få kanterna jämna - men det behövs ju inte.
Grädda i 190 grader C u 8-10 minuter så de blir ljust bruna. Låt svalna och bli krispiga.
Jättegoda - tycker jag!
250 g smör
140 g strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
300 g vetemjöl
1 äggula
2 tsk vaniljessens
Blanda socker, salt, bakpulver och vetemjöl.
Skär smöret i små bitar och blanda tills den blir smulig.
Blanda i vanilj och äggula så degen blir mjuk.
Kyl degen en timme.
Ta en bit av degen och rulla till en boll (stor som en golfboll står det i receptet, men gärna mindre tycker jag - ca 20 g verkade bra). Platta till bollen så mycket som möjligt och stämpla. Kom ihåg att mjöla bakbordet och stämpeln. (kan kanske fungera med florsocker också ...) Jag tog sedan ett glas för att få kanterna jämna - men det behövs ju inte.
Grädda i 190 grader C u 8-10 minuter så de blir ljust bruna. Låt svalna och bli krispiga.
Jättegoda - tycker jag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar