Småbitarna från kanin stekt i lergryta eller framdelen av en kokt kanin.
1 finhackad lök
2 msk smör + 1 msk smör
3 dl avorioris
5 dl buljong eller 5 dl vatten och buljongtärning
1 dl vitt vin
50g saffran
1 dl riven parmesan
Fräs löken på svag värme i smöret några minuter i tjockbottnad panna. Tillsätt riset och därefter efter ett par minuter vätskan. Rör om. Koka upp. Sätt på locket och låt koka sakta i 20-25 minuter utan att titta.
Lägg ner kaninbitarna, smör och parmesanen. Rör och låt stå och dra en en stund. Ev kan det behövas något lite mer vätska.
1 finhackad lök
2 msk smör + 1 msk smör
3 dl avorioris
5 dl buljong eller 5 dl vatten och buljongtärning
1 dl vitt vin
50g saffran
1 dl riven parmesan
Fräs löken på svag värme i smöret några minuter i tjockbottnad panna. Tillsätt riset och därefter efter ett par minuter vätskan. Rör om. Koka upp. Sätt på locket och låt koka sakta i 20-25 minuter utan att titta.
Lägg ner kaninbitarna, smör och parmesanen. Rör och låt stå och dra en en stund. Ev kan det behövas något lite mer vätska.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar