1 kanin (min vägde ca 1,2 kg)
500 g rimmat sidfäsk
1 lök
salt
peppar
timjan
1,5 dl grädde
Salta och krydda kaninen in- och utvändigt. Lägg hela kaninen med ryggen upp i den fuktade lergrytan och täck den med skivor av det rimmade sidfläsket (skar ganska tjocka skivor). Det som blir kvar läggs i botten bredvid kaninen.
Placera i kall ugn och ställ in ugnen på 250ᵒC i 1,5 - 2 timmar (prova ev med provnål). Tillsätt den uppvärmda grädden och ställ in i ugnen igen i 10 minuter.
Ta upp kaninen och fläsket.
Ta bort benen ur kaninen. Lägg de små bitarna för sig och de större på ett serveringsfat. Använd de stora bitarna till den goda såsen. De små tillsammans med 1/3 av fläsket till kaninrisotto (se recept).
Sila såsen och smaksätt med peppar och salt om det behövs.
Benen används för att koka en fond - stoppade också i en liten bit ingefära, en liten lök och en morot.
500 g rimmat sidfäsk
1 lök
salt
peppar
timjan
1,5 dl grädde
Salta och krydda kaninen in- och utvändigt. Lägg hela kaninen med ryggen upp i den fuktade lergrytan och täck den med skivor av det rimmade sidfläsket (skar ganska tjocka skivor). Det som blir kvar läggs i botten bredvid kaninen.
Placera i kall ugn och ställ in ugnen på 250ᵒC i 1,5 - 2 timmar (prova ev med provnål). Tillsätt den uppvärmda grädden och ställ in i ugnen igen i 10 minuter.
Ta upp kaninen och fläsket.
Ta bort benen ur kaninen. Lägg de små bitarna för sig och de större på ett serveringsfat. Använd de stora bitarna till den goda såsen. De små tillsammans med 1/3 av fläsket till kaninrisotto (se recept).
Sila såsen och smaksätt med peppar och salt om det behövs.
Benen används för att koka en fond - stoppade också i en liten bit ingefära, en liten lök och en morot.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar