2010-09-06

Banankaka

Hittade den här banankakan på recepten.se då jag upptäckte bananer som börjat bli bruna i skalet och jag inte alls känner för bananer idag... självklart har jag gjort om receptet lite enligt nedan.
Måste lägga till att jag lyckades med kakan ;-) konstigt när jag inte får till en vanlig sockerkaka...

3 st ägg
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
1 krm salt
4 st väl mogna bananer
100 g smör
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Smält smöret och låt det svalna.
Smörj och bröa en rund form ca 22 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela detta recept.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, ingefära och salt och rör till en jämn smet.

Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, smält smör, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.

Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 45 minuter.

Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.
Sikta gärna över florsocker och servera med en klick grädde, glass eller mascarpone.

Kakan godast efter 1-2 dygn och går att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar