2010-08-23

Annes Korvsoppa

prinskorv eller annan valfri korv efter smak 
2-3 morötter 
palsternacka
potatis i önskad mängd
2 lagerblad
10 hela svartpeppar
köttbuljongtärning
salt
  
Skär korven i mindre bitar, stek i stekpannan så de får färg. 
Skala och skär potatisen, morötterna och ev. palsternackan i lagom stora bitar. 
Fyll på kastrullen med vatten, jag brukar ha i en köttbuljongtärning. Koka potatis och morötter, palsternacka. Lagerblad, svartpeppar och ev. salt så buljongen får
smak, den stekta korven ska i kastrullen också. Sen får det puttra i lagom värme
tills potatisen är ätbar.
Anne säger "både korv och köttfärssoppan smakar mycket gott även dagen efter, bara värma och äta :-) Hon gör oftast en större sats, då räcker det längre". 
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar