300-400gr blandfärs
potatis i önskad mängd 2-3 morötter
palsternacka
ev. lite lök
2 lagerblad
10 hela svartpeppar
1 köttbuljongtärning
Skala och skär potatisen, morötterna och palsternackan i lagom stora bitar.
Fyll på kastrullen med vatten, lägg i ingredienserna, buljongtärningen, lagerbladen, svartpeppar och ev. hackad lök.
Stek blandfärsen och krydda med t ex allroundkrydda, häll i blandfärsen i kastrullen och låt soppan puttra i låg värme tills potatisen är ätbar. (Den kryddade färsen gör buljongen smakrik, jag brukar sällan ha i salt)
Anne säger "både korv och köttfärssoppan smakar mycket gott även dagen efter, bara värma och äta :-) Hon gör oftast en större sats, då räcker det längre".
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar