2010-05-11

Olivbröd med lavendel, honung och potatis

Var på en vårrunda i Kinnekulleområdet och köpte kort av Lena A Linderholms akvarell ”Morgonbåt”
Spännande recept på baksidan så jag måste bara skriva in dem innan jag tappar dem.

700 g skalad, kokt potatis
½ msk salt
1 msk lavendelhonung
½ dl olivolja
100 g jäst
14-16 dl durumvetemjöl
125 g hackade gröna oliver utan kärnor
12 dl ljummet vatten
(1/2 msk grovt salt att strössla på brödet)

Mosa potatisen och blanda den med vattnet. Tillsätt jästen, oljan och lavendelhonungen. Rör runt till dess att jästen har löst sig. Tillsätt nu mölet, oliverna och saltet under omrörning till en jämn, blank deg.
Låt jäsa i minst 50 minuter.
Forma brödet till limpor. Låt jäsa 30 minuter. Strö över det grova saltet.
Grädda i 175˚C 30-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar