2010-05-11

Änglamuffins med aprikoser

Köpte fler kort på Vårrundan.
På kort av Lena A Linderholms akvarell ”Drömängel”


380 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
90 g socker
1 dl filmjölk
1 dl mjölk
2 ägg
60 g smält smör
300 g hackade aprikoser, persikor eller nektariner

Blanda samman vetemjöl, bakpulver och socker i en skål. Tillsätt mjölkblandningen, ägg och det avsvalnade smöret. Rör om med stor försiktighet. Tillsätt därefter frukten. Det går bra att använda torkade aprikoser, men glöm ej att blötlägga och låta rinna av innan du tillsätter dem. Häll smeten i muffinsformar.
Grädda i 225˚C i 15-20 minuter.

Lika goda varna som kalla. Lång hållbarhet. Och det kan ju vara bra när man kanske blir tvungen att vänta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar