2010-05-01

Klassiska engelska scones

Dinkelscones från scones.se. Jenny använde receptet med saffran, sen gjorde hon även grahamsscones (hälften vetemjöl hälften graham) med valnötter, och lite mindre vätska, enligt ett recept i vår kokbok.

Klassiska scones
7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ägg
2 dl mjölk 3%
ägg, mandelspån och råsocker till pensling

1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft (275 grader vanlig ugn?)
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar