(15 port) och man ska nog göra ganska stor sats då det är lite jobb med den.
3,5 kg fläskfilé
6 msk smör
Putsa filéerna, bryn dem i smör. Lägg i ugnsfast form och stek dem till 65-70°C innertemperatur (lätt rosafärgad) ca 30-40 minuter (överstek ej) i ugn i 175°C.
Marinad dag 1
2 liter vatten
1 ¼ dl salt (150 g) eller 1 ½ dl grovsalt
6 st skivade vitlöksklyftor
2 tsk grovmalen vitpeppar
10 rejäla kvistar rosmarin alt 3 msk torkad
Koka upp marinaden. Låt svalna. Lägg ned de hela filéerna i lagen. Förvara kallt i 12 timmar. Häll sedan bort marinaden.
Marinad nummer två
3 st citroner (strimalt skal, se nedan)
4 dl olivolja
4 msk färsk rosmarin alt 2 msk torkad
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk grovmalen vitpeppar
Strimla av citronskalet med en potatisskalare. Förväll dem i ½ minut och häll av vattnet. Blanda i resterande ingredienser till en marinad.
Skiva filéerna tunt 4-5 mm och häll över marinaden ca 2 timmar före servering.
Potatisgratäng är gott till.
6 msk smör
Putsa filéerna, bryn dem i smör. Lägg i ugnsfast form och stek dem till 65-70°C innertemperatur (lätt rosafärgad) ca 30-40 minuter (överstek ej) i ugn i 175°C.
Marinad dag 1
2 liter vatten
1 ¼ dl salt (150 g) eller 1 ½ dl grovsalt
6 st skivade vitlöksklyftor
2 tsk grovmalen vitpeppar
10 rejäla kvistar rosmarin alt 3 msk torkad
Koka upp marinaden. Låt svalna. Lägg ned de hela filéerna i lagen. Förvara kallt i 12 timmar. Häll sedan bort marinaden.
Marinad nummer två
3 st citroner (strimalt skal, se nedan)
4 dl olivolja
4 msk färsk rosmarin alt 2 msk torkad
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk grovmalen vitpeppar
Strimla av citronskalet med en potatisskalare. Förväll dem i ½ minut och häll av vattnet. Blanda i resterande ingredienser till en marinad.
Skiva filéerna tunt 4-5 mm och häll över marinaden ca 2 timmar före servering.
Potatisgratäng är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar