4,5 dl mjölk (kall)
150 g surdeg
1 ägg
10-50 g jäst (längre jästid om mindre jäst)
ca1 kg vetemjöl
150 g socker
1 tsk salt
2 tsk mald kardemumma
150 g smör (rumsvarmt)
Fyllning:
300 g smör
2,5 dl socker
1 msk kanel
1 msk nystött kardemumma
0,5 dl havregryn
Blanda degen och låt den jäsa till dubbel storlek (jäste degen i ca 2 timmar).
Medan degen jäser - rör ihop fyllningen.
Kavla ut bullarna och bred på fyllningen (blev över till en paj för mig). Rulla ihop och skär (gjorde ngn sorts knutar).
Låt bullarna jäsa upp igen till dubbel storlek (ca 1 timme).
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 225 grader i varmluftsugn med lite vatten i en skål i botten.
Gräddade två plåtar samtidigt och gräddade bullarna ganska väl. De blev jättegoda.
150 g surdeg
1 ägg
10-50 g jäst (längre jästid om mindre jäst)
ca1 kg vetemjöl
150 g socker
1 tsk salt
2 tsk mald kardemumma
150 g smör (rumsvarmt)
Fyllning:
300 g smör
2,5 dl socker
1 msk kanel
1 msk nystött kardemumma
0,5 dl havregryn
Blanda degen och låt den jäsa till dubbel storlek (jäste degen i ca 2 timmar).
Medan degen jäser - rör ihop fyllningen.
Kavla ut bullarna och bred på fyllningen (blev över till en paj för mig). Rulla ihop och skär (gjorde ngn sorts knutar).
Låt bullarna jäsa upp igen till dubbel storlek (ca 1 timme).
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 225 grader i varmluftsugn med lite vatten i en skål i botten.
Gräddade två plåtar samtidigt och gräddade bullarna ganska väl. De blev jättegoda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar