2010-11-20

Semmelknödel

Fick det här receptet på Taverne, Obertauern i Österrike.

6 Småfrallor (dagsgamla)
500 g Smör
1 Lök
Persilja
2 Ägg
2,5 dl Mjölk
Salt
500 g Mjöl (gärna idealmjöl läste jag någonstans)
                                                                                       
Tror översättningen på receptet blir ungefär så här:
Skär det vita brödet i små bitar och torka dem i ugnen. Hacka lök och persilja fint. Blanda ner i smöret. Blanda sedan ner även ner de finskurna torkade småfrallorna. Blanda nu i ägg och mjölk som vispats samman. Salta och blanda ner mjölet. Gör medelstora bollar. Koka dessa sakta i saltat vatten i 10-15 minuter. 

Nedan bild på den underbara knödeln med kantarellsås jag fick serverad på Taverne i Österrike - underbart gott!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar