2010-03-13

Lenas Kassler Ratatouille

600 g kassler - benfri
2 gula lökar
1 krossad vitlök
1 grön paprika
1 röd paprika
100 g färsk gurka
3 tomater
2 msk olja
1 tsk timjan
1 tsk basilika
1,5 dl köttbuljong

Skala och skär löken i klyftor, paprikan i bitar och gurkan i skivor som delas i 4 bitar. Skålla tomaterna och ta av skinnet och skär dem i klyftor.

Bryn kasslern runt om i en stekgryta.

Lägg lök, vitlök, paprika och gurka runt kasslern och låt grönsakerna fräsa 5 minuter.

Krydda och späd med buljong och låt rätten sjuda under lock i ca 15 minuter (Lena brukar ta mera buljong så det blir mycket sky).

Lägg ned tomtklyftorna och låt sjuda ytterligare i 5 minuter.

Ta upp kasslern, skär den i skivor och lätt tillbaka i grytan.
Servera med potatis eller ris.

Receptet från Lena i Härnösand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar