2016-03-01

Sinkadus på Violas sätt


Ett bra sätt att ta tillvara julskinkan som blev över...
(4 personer)

0,6 kg fläskfilé eller skinn och benfri kyckling
Salt o svartpeppar
Margarin eller smör
5-6 tomater
200 g tärnad skinka
150 g färska champinjoner
2 msk grovkornig senap skånsk
1-2 krm vitlökspulver
2 dl grädde
1-1,5 dl riven ost


Putsa filen, skär i ca 2cm tjocka skivor. Salta och peppra, bryn på båda sidorna.
Bryn svampen.
Skiva tomaterna och täck en eldfast form i botten och på sidorna.
Lägg på filen och svampen överst.
Hetta upp stekpannan och vispa ur skyn med senap, vitlök samt grädden och smaka av med salt och peppar.
Tillsätt skinkan.
Häll såsen över filén och svampen.
Strö på osten och gratinera i 225°C ca 15-20 minuter.
Servera med hasselbackspotatis, klyftpotatis eller ris.
Samt en god sallad därtill
  
Lycka till o smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar