När nedan inte fungerade så bra fick jag en länk av en tidigare kollega på den här äggakakan från Skånemejerier
4 portioner
10 ägg
5 dl vetemjöl
1 l mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
Bad Viola om ett riktigt recept på äggakaga. Receptet jag fick är detta:
1 Portion
3 ägg
1,5 dl vispgrädde
1msk mjöl
Salt o socker
Serveras med stekt fläsk och lingon.
Då vi är två gjorde jag om det lite och blandade ut vispgrädden med grädde men i övrigt dubblade jag allt. Blir lite som omelett för mig så jag får fortsätta träna ;)
4 portioner
10 ägg
5 dl vetemjöl
1 l mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt
mjölken. Stek i smör. Putta med en stekspade från kant till mitt tills
äggakakan har stannat och fått färg. Vänd den sedan och stek den
gyllenbrun på andra sidan.
Servera med rårörda lingon (färska lingon som blandas med socker) och knaperstekt fläsk.
Bad Viola om ett riktigt recept på äggakaga. Receptet jag fick är detta:
1 Portion
3 ägg
1,5 dl vispgrädde
1msk mjöl
Salt o socker
Serveras med stekt fläsk och lingon.
Då vi är två gjorde jag om det lite och blandade ut vispgrädden med grädde men i övrigt dubblade jag allt. Blir lite som omelett för mig så jag får fortsätta träna ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar