2013-10-29

Klappgröt

Varit på hälsokost idag. Köpt Wästgöarnas Mannagryn (dinkelmannagryn) och fick med ett recept på klappgröt. Hittat ett annat recept här så jag går in och ändrar Wästgötarnas recept då jag har gjort klappgröt på jordgubbssaft ... även provat med svartvinbärssaft. Gott men för mycket vätska...

5 dl vatten
1 dl mannagryn
1, 5 dl saft
ev 1 dl bär

2 1/2 dl saft eller sylt (exempelvis lingon eller svartvinbär)

Koka upp vatten och vispa ner mannagrynen under vispning. Låt dem koka på svag värme (under vispning) i cirka 5 minuter. Tillsätt saften och eventuella bär och låt det få ett uppkok. Smaka av med socker. 
Häll upp gröten i stort fat och vispa kraftigt tills den svalnat och är pösig.
Servera med mjölk (eller grädde).




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar