2013-05-12

Krukbröd


Recept från en kruka som blir två bröd

2,5 dl ljummet vatten
1 ägg
50 g jäst
1 tsk salt
7,5 dl mjöl (valfritt)

Smörj krukan med margarin ända upp till kanten
Jäs i 25 minuter i krukan
Grädda i 25 minuter i 225°C


Mitt recept (en stor och en liten kruka)
5 dl ljummet vatten
25 g jäst
2 tsk salt
1,5 l mjöl
1 msk olja
1 msk honung

Jäste tills krukorna var fulla och tryckte därefter ner degen med ett finger. Satt in i kall ugn som jag satt på 225°C och gräddade tills de var mörka ovanpå - sänkte då temperaturen i ugnen till 200°C och när innertemperaturen var ca 94°C tog jag ut bröden det lilla före det större.
Lindade in bröden i handdukar medan de kallnade och diskade krukorna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar