2013-04-24

Hilbertskaka



Receptet kommer från tant Gurti säger Hilbert. En jättegod kaka, Hilbert gör tre åt gången för vi är så många som fikar hos honom. Receptet går att multiplicera och om någon av formarna är lite större går det även att lägga till ett extra ägg.

2 ägg
3 dl socker
70 g smält smör 
2,25 dl gräddfil
1 tsk malda nejlikor
1 tsk mald kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter.
Smält smöret och blanda med gräddfilen.
Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Tillsätt också gräddfil och smörblandningen.
Rör snabbt ihop till en jämn smet, häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.

Tala om för mig om du provat receptet och kanske är turordningen på tillsättning av ingredienser fel?

Originalet:
2 ägg
1 1/2 kkp gräddfil eller grädde
2 kkp socker
1 tsk nejlikor
1 tsk kanel
2 kkp vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar