Fick köpa kaninkött av H. Hittade detta recept som jag gjorde om för att passa det jag hade hemma. Blev jättegott!
750 g kanin
300 g sidfläsk i skivor
2 st gula lökar i bitar
3 st vitlöksklyftor
1 näve torkad svamp
maizena
1 dl grädde
1 dl mjölk
Salt och peppar
Marinad
0,5 flaska rödvin (Château Virant 2001 Coteaux d'Aix-en-Provence)
2 msk torkad dragon
1 st liten gul lök
2 st lagerblad
1 msk torkad persilja
Blanda ihop marinaden och låt marinera köttet och fläsket i portionsbitar några timmar (eller över dagen/natten). Skar bort köttet från benen på kaninen - marinerade inte benen då jag marinerar i plastpåse och benen gör hål i påsen.
Bryn köttet och sidfläsket i lite olja. Bryn även benen från kaninen och låt dem koka med. När kött och fläsk börjar få fin färg bryn lök (jag lät även löken från marinaden brynas med) och lägg sist i vitlöksklyftorna.
Sila över marinaden, låt koka i minst 60 minuter. Om det bli för torrt späd med vatten.
Red av med lite maizena.
Avsluta när färdigkokt med att hälla över grädden och mjölken.
750 g kanin
300 g sidfläsk i skivor
2 st gula lökar i bitar
3 st vitlöksklyftor
1 näve torkad svamp
maizena
1 dl grädde
1 dl mjölk
Salt och peppar
Marinad
0,5 flaska rödvin (Château Virant 2001 Coteaux d'Aix-en-Provence)
2 msk torkad dragon
1 st liten gul lök
2 st lagerblad
1 msk torkad persilja
Blanda ihop marinaden och låt marinera köttet och fläsket i portionsbitar några timmar (eller över dagen/natten). Skar bort köttet från benen på kaninen - marinerade inte benen då jag marinerar i plastpåse och benen gör hål i påsen.
Bryn köttet och sidfläsket i lite olja. Bryn även benen från kaninen och låt dem koka med. När kött och fläsk börjar få fin färg bryn lök (jag lät även löken från marinaden brynas med) och lägg sist i vitlöksklyftorna.
Sila över marinaden, låt koka i minst 60 minuter. Om det bli för torrt späd med vatten.
Red av med lite maizena.
Avsluta när färdigkokt med att hälla över grädden och mjölken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar