2013-09-21

Lemmon&Lime Curd

(2-3 burkar)
3 ekologiska citroner
1 lime
3 ägg
3 dl florsocker
125 g smör

Borsta citrusfrukterna i hett vatten och riv skalet fint. Pressa ur saften och möt upp en deciliter. (Frös det som blev över).
Blanda saften och skalet med ägg och florsocker i en tjockbottnad kastrull. Vispa till en smet och sjud (koka inte! och använd inte aluminiumkastrull!) under omrörning tills den tjocknat. Den ska vara så tjock att de går att dela en klick smet i två halvor utan att de flyter ihop.
Ta kastrullen från värmen och klicka i smöret lite i taget så det smälter och blandar sig med citruskrämen. Rör om försiktigt.
Häll upp i glasburkar.

Gott på bland annat rån eller på rostat bröd.

Håller i 2-3 veckor i kylskåp. Provar att frysa en liten burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar